Slider 1:
Slider 2:
Slider 3:
Slider 4:
Slider 5:
Slider 6:
Slider 7:
Slider 8:

Blog

Ima li mjesta filantropiji u bh društvu?

Vijesti

Ima li mjesta filantropiji u bh društvu?

Ima li mjesta filantropiji u bh društvu?

Volonteri i volonterke Fundraising porodice kažu da ima.

Uvodni trening za volontere i volonterke koji su se prijavili da budu dio fundraising porodice Fondacije Stariji brat starija sestra održan je od 20. do 22. decembra 2019. godine u Sarajevu. Volonteri i volonterke su se upoznali sa radom Fondacije, te vrijednostima koje Fondacija njeguje. Ono što je jako bitno istaći jeste da su se upoznali sa nekim temeljima na koji način mogu doprinijeti namicanju sredstava za mentorske programe i time podržati druženje starije i mlađe braće i sestara.

Fundraising porodica Fondacije imat će različite uloge tokom svog angažmana, od promocije projekta, njegovih aktivnosti i vrijednosti do fundraisinga za realizaciju projekata.

Učesnici i učesnice su istakli da su tokom ova tri dana stekli odlično iskustvo, nova poznanstva, vještine i da su mnogo motivirani za dalji rad na fundraisingu i promociji Fondacije.

Jedna od trenerica Nerma Daut Bajramović podijelila je svoje utiske sa treninga:

Iako sam i ranije bila uključena, i kao trenerica i kao učesnica, u realizaciju mnoštva treninga kako unutar same organizacije, tako i izvan nje, s pravom mogu reći da je ovo bio jedan od zanimljivijih i boljih treninga.

Grupa kreativnih, velikodušnih, svestranih i posvećenih volonterki i volontera; dosta vježbi simulacije i „bacanja u vatru“ kroz praktični rad na temu filantropije, fundraisinga i mentorskih programa; puno analiza i refleksija uz neizostavni humor i „opušteno-radnu“ atmosferu – e to je naš recept za uspjeh. Iako sam zvanično bila u ulozi jedne od trenerica, na momente sam se i sama osjećala kao učesnica, fascinirana procesom i dinamikom koji su se dešavali u grupi i koji su nas kao trenerice vodili i „mimo očekivanog“ sadržaja, otkrivajući nam nova značenja i širinu koju nose teme koje smo obrađivali.

Jedno od naših pitanja kroz vježbu „Debata“ glasilo je: Da li ima mjesta filantropiji u bh društvu? Sa ovakvom grupom volontera i volonterki koji čine Fundraising porodicu, sa punim pravom mogu reći da je moj odgovor na ovo pitanje jedno veliko DA i da se osjećam privilegovanom što moj posao podrazumijeva svakodnevni rad sa mladim ljudima poput njih.