Slider 1:
Slider 2:
Slider 3:
Slider 4:
Slider 5:
Slider 6:
Slider 7:

Blog

Kilometrima do osmijeha

Vijesti

Kilometrima do osmijeha

Ako vam je prethodnih 5 kilometara utrke zvučalo zanimljivo, onda 10 kilometara izgleda vrhunski. Da, još jedan događaj u sklopu kampanje „Trčimo za dječji osmijeh“ je iza nas i sitnim koracima se približavamo kraju ovogodišnje kampanje.

Petak 15. 7. 2022. je bio rezervisan za utrku pod nazivom „Sarajevski cener“ u kojoj su naši vrijedni trkači i simpatizeri trčanja trčali čak 10 kilometara dužinom grada Sarajeva, startajući od Vijećnice preko Marijin Dvora i Titove ulice a nakon utrke organizatori - NGO Marathon su pripremili i After Run Party.
Okupljanje učesnika, upoznavanje i zagrijavanje započelo je u 20h na platou prekoputa Vijećnice.

S ponosom možemo reći da je za tim Fondacije trčalo ukupno 18 trkača koji su svojim nesebičnim zalaganjem u trčanju i prodaji kilometara uspjeli prikupiti sredstva i time unijeti posebne note sreće u živote djece iz programa Stariji brat, starija sestra.

Eldin Omeragić, jedan je od naših dragih prijatelja i trkač kojem je ovo treća po redu utrka za Fondaciju, rado je s nama podijelio svoje utiske:
Već pet godina u Kaknju trčim zajedno sa ekipom Kilometar života, gdje prodajemo kilometre i pomažemo u obrazovanju socijalno ugroženih mališana u našem gradu, tako da je i ova akcija Fondacije, zapravo, po inerciji samo nastavila moj rad iz prethodnih godina. Inspiracija za trčanje dolazi čovjeku iznutra, s tim da je poseban motiv trčati kad znaš da uz to možeš biti i društveno koristan, posebno kad su mališani u pitanju. Mogu da kažem da sam s' ponosom i ove godine predstavljao Fondaciju Stariji brat, Starija sestra.
Iskoristio bi priliku da se zahvalim Fondaciji na ukazanom povjerenju, da istaknem da mi je bila neopisiva čast i zadovoljstvo biti njihov predstavnik na ovim utrkama. Isto tako, zahvalio bi se i svim ljudima koji su uzeli učešće u ovoj akciji, i otkupili moje kilometre
."

Posebnu čast i zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da učešće na utrci uzimaju i oni koji su direktno uključeni u program Stariji brat, starija sestra pa je tako i ovu utrku trčao koordinator Programa iz Fondacije Muharem BerbićEmin Alić. „Učešće u kampanji prikupljanja sredstava za Fondaciju SBSS spoj je moje dvije velike životne ljubavi. To su zdrave životne navike i djeca. Zdrave životne navike nas ne čine samo zdravima, one nas uče radu, redu, disciplini i razvijaju mnoge pozitivne crte ličnosti. Djeca su, prije svega zbog moje profesije, uvijek bila neizostavan dio mog života. Znajući da sva prikupljena sredstva idu za direkntu ili indirektnu pomoć djeci koja su dio SBSS programa, uvijek se vrlo rado odazovem na ovakve aktivnosti. Cijela SBSS ekipa je toliko vedrog duha, puna pozitivne energije, da svako naše druženje rezultira dobrim provodom. Sarajevski cener je sada vec tradicionalna utrka u kojoj sam uživao. Naravno da je svaka utrka jedan vid ličnog izazova, ali kroz život sam naučio da nas izazovi čine jačima. Sa nestrpljenjem čekam naredni izazov, a SBSS timu želim mnogo sreće u daljnjem radu.“

Veliku zahvalnost upućujemo svim našim trkačima kao i svima onima koji su kupovinom kilometara učestvovali u ovogodišnjoj kampanji „Trčimo za dječji osmijeh“.

Volonterka
Amila Ibrahimović