Slider 1: nova članica upravnog odbora
Slider 2: nova članica upravnog odbora

Blog

Nova članica Upravnog odbora

Vijesti

Nova članica Upravnog odbora

Upravni odbor Fondacije je bogatiji za novu članicu!

Zahvalu za zalaganje i doprinos prethodnih godina dugujemo Dženani Šabić Hamidović, koja je svoje mjesto članice Upravnog odbora ustupila Adisi Gaguli.

Adisa je dvadesetogodišnjakinja, studentica prve godine Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, a ima želju u budućnosti raditi sa djecom. Trenutno volontira u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II, te radi na projektu „PUŽ“, baziranom na radu sa djecom iz socijalne brige.

Odrasla je u Domu za nezbrinutu djecu Bjelave, a nekoliko godina je bila korisnica programa Stariji brat, starija sestra, u okviru Udruženja za prevenciju ovisnosti NARKO-NE. Danas, Adisa rado prisustvuje svim događajima koje organizuju Fondacija i NARKO-NE, u ulozi fotografkinje. Svojim znanjem, iskustvom i oštrim okom nesebično doprinosi programu Stariji brat, starija sestra.

“Veoma sam počastvovana pozivom da postanem članica Upravnog odbora vaše Fondacije. Smatram da mogu značajno doprinijeti radu Fondacije svojim iskustvom i svojim entuzijazmom. Vjerujem da moj rad, predanost i sposobnost timskog rada mogu pomoći u daljem razvoju i uspjehu Fondacije. Za mene je ova prilika izuzetno važna jer dijelim viziju i vrijednosti Fondacije, te želim aktivno doprinijeti stvaranju pozitivnih promjena u našoj zajednici.”, podijelila je sa nama Adisa.

Na izbornoj sjednici, održanoj 12.06., zahvalila se na prilici i naglasila: “Čast mi je doprinijeti i na ovaj način svojoj porodici i ispunjena sam jer imam svoju drugu porodicu u životu.”

Stoga će Adisa obnašati ulogu članice Upravnog odbora, do isteka mandata drugih članica i člana; Senke Bajramović, Emine Pavice, Đane Lončarice i Erola Mujanovića.

Zanimljivo je spomenuti da je Adisa rođena iste godine kada je implementiran pilot i prvi ciklus Programa, a da danas, članstvo u Upravnom odboru dijeli sa Đanom, volonterkom prvog ciklusa.

Dobrodošla, draga Adisa!

Tekst pripremila:
Iman Muratović
grant menadžerica
Fondacija za podršku i razvoj Stariji brat, starija sestra