Slider 1:
Slider 2:
Slider 3:
Slider 4:

Blog

Online edukacije za koordinatore i volontere

Vijesti

Online edukacije za koordinatore i volontere

I mi smo prešli na online edukacije!

Prethodne dvije sedmice održali smo online edukacije za vođenje grupnih online aktivnosti za djecu i volontere projekta Stariji brat, starija sestra. Edukacijama su prisustvovali koordinatori i asistenti naših partnerskih organizacija, kao i volonteri koji su iskazali interes da pomognu svojim organizacijama pri implementaciji online aktivnosti.

Na ovoj radionici, učesnici su imali priliku upoznati se sa korištenjem video tehnologije za online radionice i sastanke, kao i osnovne preporuke i savjete kako na siguran i efikasan način uključiti djecu i volontere na online radionice. Također smo predstavili ideje i teme koje mogu da se obrađuju na online radionicama koje bi bile zanimljive djeci. Iskoristili smo priliku i sami odigrali neke igrice online koje inače igramo sa djecom uživo poput Gradova i sela, Iks i oks, Asocijacije, Osmosmjerke i sl. Kroz ovaj interaktivni pristup koordinatori i volonteri su imali priliku i da se zabave, ali i da nauče nešto novo. Svi učesnici su izrazili želju da jedva čekaju da probaju neke od igrica i sa djecom.

Utisci sa online radionica su pozitivni, a koordinatori smatraju da su nakon ovih radionica spremni da i sami implementiraju online aktivnosti sa djecom i volonterima uključenim u projekt SBSS, ali i da će im pripremljeni materijali koristiti i za daljnji online rad sa djecom i volonterima.

Podsjećamo u ciklusu 2019/2020 podržano je osam organizacija koje implementiraju projekt Stariji brat, starija sestra u svojim zajednicama: Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE (Sarajevo), Medica Zenica, Zemlja djece u BiH (Tuzla), Centar za psihološku podršku Sensus (Mostar), Centar za edukaciju mladih Travnik, Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (Doboj Istok), UG Budućnost (Modriča), OC Vermont (Brčko).

* Fondacija Stariji brat, starija sestra promovira rodno korektan/senzitivan jezik. U tekstovima u kojima se koristi samo jedan rod, a iz konteksta je jasno da se odnosi na oba roda, razlog korištenja jednog roda je ustupak lakšoj čitljivosti teksta.

Pripremila: Ivana Radić