Slider 1:
Slider 2:
Slider 3:
Slider 4:
Slider 5:
Slider 6:

Blog

Posjeta donatora

Vijesti

Posjeta donatora

Mnogo puta smo imali priliku čuti izreku: “Gdje god ima ljudsko biće tu ima i prilika za dobrotu“. Upravo zahvaljujući ljudima kojima je jedna od životnih misija širenje dobrote i kreiranje sreće za druge, ponosni smo na ono što radimo i vjerujemo da možemo postići sve što zamislimo.

Početkom marta mjeseca ove godine imali smo čast ugostiti gospodina Ricusa Jacomettia, projekt menadžera Fondacije Medicor iz Lihtenštajna, koja već 9 godina finansijski podržava naš rad. Za vrijeme svoje posjete, g. Ricus je boravio i u Foči, u Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama "Tračak nade", gdje je imao priliku družiti se sa starijom i mlađom braćom i sestrama te zajedno s njima uživati u raznim aktivnostima. Također, ugodno druženje imao je i sa nekadašnjom mlađom sestrom i mlađim bratom, koji su svoje iskustvo Programa rado podijelili u razgovoru sa g. Ricusom.

„The Medicor Foundation is supporting the OBOS Foundation since 2014. During my visit I could see the interaction between a group of volunteers with their younger ‘brothers’ and ‘sisters’. This was very inspirational. However the most impressive meeting was with Adisa (18 years) and Damir (23 years) who told me their experience with older brothers or sisters during a difficult period in their lives and how this helped them coming out of this period strengthened and self-conscious. Thank you OBOS Foundation for your amazing work.“

„Fondacija Medicor podržava Fondaciju od 2014. godine. Tokom moje posjete imao sam priliku vidjeti interakciju grupe volontera sa njihovom mlađom „braćom“ i „sestrama“. Ovo je bilo veoma inspirativno. Ipak, najupečatljiviji je bio susret sa Adisom (18) i Damirom (23) koji su mi ispričali svoje iskustvo sa starijom braćom ili sestrama tokom jednog teškog perioda u njihovom životu i kako im je to pomoglo da iz ovog perioda izađu jači i puno samopouzdanja. Hvala Fondaciji Stariji brat, starija sestra na vašem nevjerovatnom radu“, izjavio je g. Ricus.

Gospođa Jelena Vilotić koordinatorica je programa Stariji brat, starija sestra u Udruženju „Tračak nade“ u Foči, sa nama je podijelila svoje utiske: „Uvijek nam je drago ugostiti naše saradnike i njihove partnere. Drago nam je što ste našu organizaciju odabrali da bude domaćin posjete gospodina Ricusa Jaccometija iz Fondacije Medicor. Tokom susreta imali smo priliku da predstavimo rad naše organizacije, njen istorijat i programe koje provodimo. Volonteri su pripremili više kratkih aktivnosti, kroz koje su objasnili šta i na koji način rade sa djecom kroz grupne susrete planirane Programom. Pored ovoga, kroz slike su pokazali na koji način su učestvovali u pripremi 3. decembra - Međunarodnog dana OSI (Međunarodni dna osoba sa invaliditetom), kao i kako provode individualne susrete sa djecom. Ono što im je bilo značajno to je da su uspjeli da objasne sve prikazano bez prevodioca, jer ih je to prije susreta najviše brinulo. Što se tiče djece njima je najinteresantniji bio foto aparat, kojeg je posjedovao gospodin Ricus.“

Sretni i zahvalni na divnom druženju, ispratili smo g. Ricusa nazad u Lihtenštajn, poželjeli mu sretan put i rado ga pozvali na ponovni susret.

Amila Ibrahimović
Volonterka Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa Stariji brat, starija sestra