Slider 1:
Slider 2:
Slider 3:
Slider 4:
Slider 5:
Slider 6:
Slider 7:
Slider 8:

Blog

Širimo Fundraising porodicu!

Vijesti

Širimo Fundraising porodicu!

Ove godine, još jedna kampanja! I novi članovi i članice Fundraising porodice!

Uvodna edukacija za nove i stare volontere i volonterke Fundraising porodice održana je protekli vikend, 26. i 27. septembra 2020. godine u Sarajevu.

Na jedan kreativan i zanimljiv način volonteri i volonterke su imali mogućnost da se upoznaju sa konceptima filantropije i fundraisinga, ali i da se upoznaju detaljnije sa radom Fondacije Stariji brat, starija sestra. Edukaciju su vodile Ivana Radić, stručna saradnica za fudnraising i marketing i Nerma Daut Bajramović, stručna saradnica za razvoj i kvalitet, ali i sami volonteri i volonterke su bili odličan resurs i prenosili svoja znanja i iskustva na ostale učesnike i učesnice. Dio edukacije je iskustvenog i terenskog karaktera, stoga ste mogli u nedjelju vidjeti naše volontere i volonterke na ulicama Sarajeva kako na kreativan način promovišu projekt Stariji brat, starija sestra, ali i Fondaciju.

Zamolili smo učesnike da nam kažu svoje dojmove, evo šta su oni rekli:

„Edukacija je protekla na način koji nisam mogao ni očekivati. Bilo je vrlo zanimljivo i kreativno. Nisam očekivao da će zadaci biti izvršeni na ovaj način, bilo je tu dosta prostora za naše ideje i naša razmišljanja i to je samim time bilo pozitivno iznenađenje i za mene. Potaknulo me je na razmišljanje i pokrenulo neke druge segmente moje ličnosti da dođu u fokus. Raduje me daljni rad na ovoj kampanji.“ Armin, 24

„Ova edukacija mi je omogućila da naučim neke nove stvari o fundraisingu, filantropiji i da upoznam nove ljude . Mislim da je svaki član tima uspio da dobije one suštinske informacije i nauči glavne pojmove, ali to nije bilo neko suhoparno predavanje nego smo uz pomoć starih volontera uspijeli da na jedan kreativan i zanimljiv način usvojimo i naučimo osnovne pojmove koji će nam koristiti u našem radu u ovoj kampanji.

Smatram da je jako bitno to što smo kao grupa otvoreni za nova iskustva, mišljenja i što smo iskreni jedni prema drugima. Sviđa mi se i to što svaka osoba ima neki svoj talent, nešto po čemu je prepoznatljiva i vjerujem da će nam to dosta koristiti u našem daljnjem radu kao grupe.„ Aida, 28

Priredila: Merzina Ahmetović