Slider 1:
Slider 2:
Slider 3:
Slider 4:
Slider 5:
Slider 6:
Slider 7:
Slider 8:
Slider 9:

Blog

Trčali smo, donirali i uživali

Vijesti

Trčali smo, donirali i uživali

Nedjelja 22. 5. 2022. godine bila je rezervisana za prvi u nizu događaja kojeg smo organizovali u sklopu svoje osme kampanje po redu “Trčimo za dječji osmijeh” a riječ je o utrci pod nazivom „Najbržih 5K u regiji“ ROOF GARDENS by XYLLION koju smo održali u saradnji sa NGO Marathon Sarajevo i Filantropskim forumom BiH. U pitanju je bila cestovna utrka u dužini od 5 km a održana je na prelijepom ambijentu okolne planine Trebević.

Vođeni motom kampanje „Jedan kilometar-jedan džeparackoji iznosi 30 KM mjesečno i služi kako bi taj novac dijete i njegov volonter/volonterka zajednički koristili na svojim druženjima, 16 trkača koji su trčali za dječji osmijeh su prodavali svoje istrčane kilometre tako da je svaki „kupljeni kilometar“ doniran u fond Stariji brat, starija sestra te su na taj način svi zainteresovani imali priliku biti kreatori sretnog djetinjstva za djecu iz programa Stariji brat starija sestra. Obzirom da par njih koji su trčali za dječji osmijeh još uvijek nisu “prodali” svoje kilometre, svi zainteresovani mogu i dalje donirati u fond Stariji brat, starija sestra putem platforme Doniraj.ba ili putem žiroračuna Fondacije: 1322602023286553

Na pitanje zašto je na ovoj utrci odlučio trčati za dječji osmijeh, prijatelj Fondacije i jedan od uspješnih trkača ove utrke Eldin Omeragić, s ponosom nam je rekao: „Kada bi mnogi mali ljudi, na mnogim malim mjestima, činili male pozitivne korake, promijenili bi lice zemlje!“

Jedna od učesnica utrke a ujedno i starija sestra u Programu, Amina Mujagić Vejzović istakla je koliko joj je važno da bude dio jedne ovakve priče i smatra da je investiranje slobodnog vremena za volontiranje na ovom programu jedna od najboljih stvari koje može uraditi za sebe ali i za svijet.

Ovim putem cijeli tim Fondacije Stariji brat, starija sestra se zahvaljuje svim trkačima koji su na ovoj utrci trčali za dječji osmijeh i na taj način pokazali svoju empatiju i želju za stvaranjem samo najljepših trenutaka za djecu u potrebi i uspješno prikupili ukupno 2 663 KM. A to su: Eldin Omeragić, Semir Šehić, Amina Mujagić Vejzović, Selma Hamedović, Nedžad Kamenica, Mujo Begović, Samir Mahmić, Erol Mujanović, Iris Starčević, Šefka Mulamustafić, Edin Nukuć, Azra Halilović, Tijana Mehmedović, Sara Sitnić, Emir Alić i Thale Oručević.

Sretni što je taj dan bio ispunjen samo smijehom, vrhunski pozitivnom energijom, novim poznanstvima i iskrenom srećom, volonteri i volonterke Fondacije vrijedno nastavljaju raditi na pripremama za naredne događaje i nastavak kampanje. Sljedeći planirani događaj je zajedničko druženje mlađe i starije braće i sestara u Programu ali i svih ostalih zainteresovanih koji žele biti dio jedinstvene priče „Stariji brat, starija sestra“. A o čemu se tačno radi, pratite na našim društvenim mrežama Facebook , Instagram , Linkedin.

Volonterka
Amila Ibrahimović