Slider 1:
Slider 2:
Slider 3:

Blog

Trčimo za dječji osmijeh

Vijesti

Trčimo za dječji osmijeh

Kroz nastojanje da šire ljubav, dobročinstvo i filantropiju ali i da promoviraju zdrave životne navike, vrijedni tim Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa Stariji brat, starija sestra ove godine odlučili su dodati „malo ubrzanja“ u svoju svakodnevicu i zajedno sa ekipom iz NGO Marathon Sarajevo i Filantropskim forumom organizuju kampanju pod nazivom „Trčimo za dječji osmijeh“.
U pitanju je njihova osma kampanja po redu kroz koju nastoje omogućiti da se što više parova djece i volontera/ki kvalitetno druži i u budućnosti, te kroz moto: “Jedan kilometar = jedan džeparac”, koji iznosi 30 KM mjesečno, kreiraju sretnije djetinjstvo za djecu u potrebi. Cilj kampanje je osigurati novčana sredstva koja će se koristiti u svrhu druženja volontera/volonterki i djece koja potiču iz ranjivih kategorija (djeca iz doma za djecu bez roditeljskog staranja i djeca čije su porodice korisnici centara za socijalni rad).

U sklopu ove kampanje, planirana je utrka – „ Najbržih 5K u regiji” ROOF GARDENS by XYLLION koja će se održati 22. 5. 2022. na Trebeviću na kojoj svi zainteresovani svoju podršku programu Stariji brat, starija sestra mogu pružiti trčanjem ili samom donacijom u fond Stariji brat, starija sestra.
Pored ove utrke, očekuju ih još tri itekako zanimljiva događaja na kojima je planirano druženje sa svima koji žele biti dio ove inspirativne priče.

Zahvaljujući uspješnom radu kroz 18 godina implementiranja programa Stariji brat, starija sestra, i dalje uspijevaju omogućiti djeci širom BiH, koja nemaju jednake prilike kao njihovi vršnjaci za zdrav razvoj i njegovanje svojih potencijala, da kroz kvalitetan, brižan i podržavajući odnos sa volonterom/kom kao pozitivnim uzorom razvija pozitivnu sliku o sebi, kvalitetno provodi svoje vrijeme, razvija praktične životne vještine i širi mrežu prijatelja.

Stoga, ovom prilikom tim Fondacije Stariji brat, starija sestra poziva sve kompanije, organizacije, institucije, ali i zainteresirane pojedince da podrže druženja volontera i volonterki i djece donacijom u Fond Stariji brat, starija sestra ili uzimanjem učešća u navedenoj utrci. A sve informacije vezane za utrku možete pronaći na web stranici NGO Marathon.

Ukoliko želite donirati u fond Stariji brat, starija sestra, pozivamo vas da to učinite uplatom na sljedeći račun:

Vlasnik računa: Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa "Stariji brat, starija sestra"
Naziv banke: NLB Banka d.d. Sarajevo
Broj računa: 1322602023286553
Svrha uplate: Donacija u Fond SBSS
Ili da to učinite putem platforme Doniraj.ba

Budite jedni od onih kojima su empatija, solidarnost i darežljivost životni stil i koji svakodnevno kreiraju sretne trenutke za sve

Volonterka
Amila Ibrahimović