O nama

Vijesti

Zahvalni smo našoj braći i sestrama

Zahvalni smo na našoj braći i sestrama

A na čemu ste vi zahvalni?

 

Prošle sedmice bili smo u posjeti  Udruženju Zemlja djece u BiH u Tuzli gdje smo se družili sa djecom i volonterima i volonterkama u projektu Stariji brat, starija sestra.  Igrali smo našu omiljenu igru Mikado zahvalnosti u kojoj smo se prisjećali najdražih momenata tokom druženja sa mlađom i starijom braćom i sestrama. Ove godine u Tuzli je definitivno pun pogodak bilo klizanje na ledu.  I mlađi i stariji koji se nikad nisu klizali, ove godine su to naučili i zavoljeli. 


Sve najdraže momente koje smo zabilježili tokom igrice smo pokušali nacrtati na našim zahvalnicama što je bio i cilj ovog zajedničkog druženja. Djeca i volonteri i volonterke vole da pričaju o projektu Stariji brat, starija sestra te su ostali i duže i nacrtali više zahvalnica.


Volonterka  Džana (23)  kaže da je mnogo zahvalna na svom mlađem bratu  Marku (11) s kojim se druži već dvije godine i od kojeg svakodnevno uči nove stvari.  Marko (11) kaže da mu je kod svoje starije sestre najdraže što ima lijepu kosu i što se igra svih igrica sa njim. I što je naučio da kliže na ledu. 


Ovom prilikom se zahvaljujemo  Udruženju Zemlja djece u BiH i koordinatorici  Medini Gračić što su nas ugostili i radujemo se ovakvim druženjima i ubuduće.


 Ivana Radić