O nama

Vijesti

Jul

24

Društvene igre za koje je vam potreban samo papir i olovka

U vrijeme #stayhome izazova često ne znamo šta da radimo. Za recept dobre zabave kući ovaj put potrebni su vam samo olovka i papir.


Nama su vješala bila omiljena. Nekako se uvijek učini da abecedi fali još slova. Slično vješalima su asocijacije. Podijelite se u dva tima i napravite mini takmičenje. Zabavit ćete se, naučiti nešto novo i vremenom uspjeti brzo povezivati stvari. Razmišljanje izvan okvira uvijek dobro dođe. Ni Pictonary nije daleko od prethodne dvije igre. Zasigurno ćete podići nivo vašeg raspoloženja, a ko zna – možda se u nekome od vas probudi i veliki umjetnik.


Ako hoćete da provjerite svoje znanje iz geografije zaigrajte kao nekada Država – Gradova, nekima više poznato kao Gradova i sela. Super je jer vas može igrati neograničeno mnogo, a usput možete tražiti destinaciju za odmor poslije izolacije.


Da biste odmorili malo od svojih smartphona čije su notifikacije u zadnje vrijeme iste, zaigrajte pokvarenih telefona sa svojim ukućanima. Napravite svoju porodičnu priču sa crtežima i nasmijte se do suza.


Iks – oks je klasik za ubiti vrijeme iako je ograničen na dva učesnika. Provjerite koliko ste pronicljivi i možete li predvidjeti završetak igre.


Za kraj imamo jednu igru kojoj nije potrebna olovka niti papir, već flaša. Riječ je o istina – izazov igri. Uzbudljiva je jer se uvijek sazna nešto novo o učesnicima. Igrati je može neograničen broj osoba, a da se ne biste mučili smišljanjem zadataka i pitanja iste možete prethodno pripremiti i onda izvlačiti.


Pratite našu online kampanju Porasti svijete u(z)sretno dijete i dobit ćete mnogo korisnih savjeta kako preživjeti rad od kuće i kućnu izolaciju! Naredne sedmice donosimo savjete kako napraviti svoje igrice ako već niste u mogućnosti izaći iz kuće.

Stay tuned! Stay home!

 

Arnela Kamenjaš