O nama

Vijesti

Jul

24

Doniraj za sretnije djetinjstvo!

Volonteri i volonterke Fondacije Stariji brat, starija sestra osmislili su kreativnu kampanju  pod nazivom "Porasti svijete u(z) sretno dijete" koja ima za cilj osvijestiti javnost o značaju podrške i mentorstva djeci iz socijalno i materijalno ugroženih porodica, kao i domova za nezbrinutu djecu.

 

Trenutno je u program Stariji brat, starija sestra uključeno 158 djece i isto toliko volontera u 8 gradova u BiH. Broj djece u potrebi za mentorstvom je daleko veći, stoga ovom kampanjom nastojimo prikupiti dodatna sredstva kako bi mogli uključiti više djece i volontera u ovaj program.

 

Kroz prijateljski odnos volontera i djeteta ojačane su socijalne vještine djece, povećan je uspjeh u školi, ali i vannastavnim aktivnostima. Djeca kroz ovaj projekt imaju priliku posjetiti kino, pozorište, razne sportske i kulturne događaje koje si inače ne mogu priuštiti.

 

Tokom pandemije korona virusa, volonteri i volonterke su se dodatno angažovali kako bi pomogli djeci da lakše savladaju online nastavu, ali su im i u slobodno vrijeme bili podrška kroz razne igrice i vježbe za zdraviji život.

 

Kroz kampanju su izrađeni i kreativni video klipovi o različitim društvenim igrama koje su nas vratile u djetinjstvo i podsjetile na dječje radosti u našem svakodnevnom životu.

 

Stoga ovom prilikom pozivamo sve kompanije, organizacije, institucije, ali i zainteresirane pojedince da se uključe u kampanju za zdravije i sretnije djetinjstvo.

 

Za bh državljane, donacije je moguće uplatiti na žiroračun Fondacije:

Vlasnik računa: Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa "Stariji brat, starija sestra"

Naziv banke: UniCredit bank d.d. 

Broj računa: 3387302229533649

 

Za inostrane uplate, posjetite platformu GlobalGiving.org i pronađite nas pod brojem projekta #47386 (kliknite na broj i otvorit će vam se novi prozor sa našim projektom).  

 

Donacijom u SBSS fond pomažete djeci u potrebi da dobiju podršku i mentorstvo starijeg brata ili sestre!