O nama

Vijesti

Zašto donirati u Fond SBSS?

16 razloga za 16 godina postojanja projekta

 

Volonteri i volonterke Fondacije Stariji brat, starija sestra osmislili su fundraising kampanju Porasti svijete u(z) sretno dijete koja ima za cilj ukazati na potrebe mentorstva djeci u riziku, kao i prikupiti dodatna sredstva kako bi više djece dobilo priliku da ostvare prijateljski odnos sa svojom starijom braćom i sestrama – našim vrijednim volonterima i volonterkama.


Djeca uključena u projekt dolaze iz socijalno i materijalno ugroženih porodica i iz domova za nezbrinutu djecu, a volonteri su mladi studenti koji odvoje svoje slobodno vrijeme kako bi ga kvalitetno proveli sa djecom u potrebi. Ovaj projekt se već 16 godina sprovodi u Sarajevu, stoga su naši volonteri pripremili 16 razloga zašto je dobro podržati naš rad i donirati u Fond SBSS.


1.     Jer pomažete najugroženijoj kategoriji našeg društva – djeci i mladima.

2.     Jer donacijom omogućujete jednom djetetu da kroz zdrav model ponašanja izraste u jaku i stabilnu ličnost.

3.     Jer time pružate djeci priliku da vide da nije sve tako tmurno i negativno i da uvijek ima neko kome je stalo do njega i na koga se može osloniti.

4.     Jer stvaramo prijateljstva za život.

5.     Jer djeca u riziku dobiju podršku i ljubav starijeg brata ili sestre.

6.     Jer omogućujete djeci da posjete kino, pozorište, muzej, žičara... sva ta neka mjesta koja se nama podrazumijevaju, a neka djeca nikad nisu imali priliku za to.

7.     Jer se djeca uče lijepom ponašanju u različitim situacijama npr u restoranu, u gradskom prevozu i sl.

8.     Jer djeca imaju priliku da probaju jela i napitke o kojima su mogli samo da sanjaju ranije.

9.     Jer djeca kroz druženje sa starijim bratom ili sestrom uče razne sportske i rekreativne aktivnosti kao npr vožnja biciklom, roleri, klizanje, kuglanje i sl.

10.  Jer pomažete mladim ljudima – našim volonterima da rade na jačanju svojih vještina i kompetencija i time se bolje pripreme za izlazak na tržište rada.

11.  Jer djeci i volonterima omogućujete nova iskustva i prilike za učenje.

12.  Jer 30KM mjesečno koje biste inače potrošili na kafe i cigarete nekome znači džeparac za najdraža druženja sa starijim bratom ili sestrom.

13.  Jer donacijom za stariju i mlađu braću i sestru stvaramo zdravije i sretnije društvo.

14.  Jer je ova fundraising kampanja djelo vrijednih volontera i donacijom podržavate njihov trud i zalaganje u bolje sutra za sve nas.

15.  Jer činite dobro djelo!

16.  Jer, znate i sami, dobro se dobrim vraća!