Uključi se

Zašto donirati?

Jer dobro se dobrim vraća!


Program Stariji brat starija sestra je prepoznat od strane zajednice i organizacija civilnog društva. Svake godine sve više organizacije izrazi želju za implementacijom ovog programa, a i broj potencijalnih volontera i volonterki je veći svake godine. U Sarajevu program se implementira već 15 godina i kroz Mrežu Stariji brat starija sestra prošlo je više od 1.500 djece i volontera.

Nažalost, broj djece u potrebi za mentorstvom je daleko veći od ovog broja. Uključivanje novih organizacija, ali i djece i volontera  zavisi isključivo od finansijskih sredstava.

Prosječni troškovi za jedan par dijete - volonter su sljedeći:

476 KM Ovaj iznos pokriva sve troškove druženja jednog volontera i djeteta tokom perioda od 10 mjeseci. U ovaj iznos je uključen i trošak edukacije, savjetodavni sastanci za volontere, te zajedničke radionice i izleti.

300 KM Ovaj iznos u prosjeku pokriva troškove individualnog druženja jednog para volontera i dijeteta tokom 10 mjeseci (prosječno 30KM po paru)

100 KM Ovaj jednokratni iznos pokriva dodatne troškove zajedničkih radionica  i edukacija djece i volontera i izleta

 

Pozivamo sve zainteresirane institucije, kompanije i individualne donatore da podrže jedan par dijete – volonter kroz njihovo druženje od 10mjeseci uplatom jednog od spomenutog iznosa. Više informacija o načinima uplate možete naći klikom na opciju DONIRAJ.