Slider 1:
Slider 2:
Slider 3:
Slider 4:
Slider 5:
Slider 6:
Slider 7:
Slider 8:

Blog

Edukacija suradnika iz novih partnerskih organizacija

Vijesti

Edukacija suradnika iz novih partnerskih organizacija

Kao uvod u novi programski ciklus, prethodni tjedan Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa Stariji brat, starija sestra održala je dvodnevnu edukaciju za suradnike iz novih partnerskih organizacija. Cilj edukacije je bio približiti pojam mentorstva u odnosu dijete – volonter/ka, te pomoći suradnicima da se pripreme za početak ciklusa i edukaciju volontera i volonterki.

Na edukaciji održanoj u Sarajevu sudjelovalo je 11 suradnica iz 6 partnerskih organizacija. Učesnice su imali priliku pored edukativnog dijela da same pripreme jednu od radionica te istu realiziraju s ostalim učesnicama.

Suradnice su istakle kako im je ova edukacija dobro došla kao uvid u budući rad pri implementaciji ovog programa, te da im je pomogla da se pripreme za uvodnu edukaciju volontera i volonterki.

Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa Stariji brat, starija sestra kroz javni poziv za sufinanciranje partnerskih organizacija pri implementaciji programa Stariji brat, starija sestra u ciklusu 2021./2022. podržala je ukupno 11 organizacija od čega je 5 novih partnerskih organizacija i 6 organizacija sa kojima nastavljamo suradnju od prethodnih godina. Organizacije koje Fondacija podržava u ovom programskom ciklusu su sljedeće: Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE iz Sarajeva, Centar za psihološku podršku Sensus iz Mostara, Centar za edukaciju mladih CEM iz Travnika, Udruženje Zemlja djece u BiH iz Tuzla, UREM Siguran korak iz Bijeljine,GKUD Čapljina, Fondacija Muharem Berbić iz Sarajeva, Udruženje Nova generacija iz Banja Luke,Omladinsko udruženjeReaktiviraj iz Zenice, UG Tračak nade iz Foče i Centar za djecu, mlade i porodicu iz Laktaša.

Pripremila: Ivana Radić