Slider 1: Naši volonteri su naše blago!
Slider 2: Naši volonteri su naše blago!
Slider 3: Naši volonteri su naše blago!
Slider 4: Naši volonteri su naše blago!
Slider 5: Naši volonteri su naše blago!

Blog

Naši volonteri su naše blago!

Vijesti

Naši volonteri su naše blago!

Od sredine novembra 2020 do sredine januara 2021, vrijedni volonteri i volonterke Fundraising porodice Fondacije Stariji brat, starija sestra (njih 13) realizirali su najbolju kampanju do sad.

Naime za ovako kratak period uspjeli su sakupiti točno19.869,23 KM .

Kampanja Porasti svijete u(z) sretno dijete, uz zanimljive promo materijale (majice, cekeri, maskice, bedzevi, stickeri) koji su se mogli naručiti upitom na društvenim mrežama, fokusirala se i na društveno odgovorne kompanije koji su prepoznali značaj mentorskih programa. U pitanju su kompanije Violeta doo, A2B Ekspress Delivery i Atlantbh, te još dvije kompanije koje su htjele ostati anonimne. Posebna zahvala ide NLB banci koji su podržali naše volontere i djecu sa iznosom od 11.394 KM, te će nas podržavati tokom čitave godine kroz zajedničke promotivne aktivnosti i korporativno volontiranje. Također se zahvaljujemo i svim individualnim donatorima i svima koji su promovirali naš rad tokom prethodnog perioda.

Podsjećamo, kampanja pod nazivom Porasti svijete u(z) sretno dijete imala je za cilj obezbijediti novčana sredstava kako bi se druženja djece i volontera/volonterki nastavila i ovaj projektni ciklus, i kako bi omogućili druženja za nove parove, kako u Sarajevu tako i u drugim gradovima u kojima se trenutno implementira ovaj program.

A ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez naših volontera i volonterki koji su marljivo radili na pripremi i realizaciji ove kampanje. Uložili su ukupno 896 sati svog vremena kako bi ova kampanja bila uspješna.

Iako vrlo kratko druženje, prilagođeno epidemiološkim mjerama, sa mnogim poteškoćama i izazovima, ipak je pokazalo da priča o programu Stariji brat, starija sestra nas sve zbližava i razvija solidarnost i toplinu među ljudima.

Na finalnom druženju, volonteri i volonterke su dobili zaslužene certifikate i priznanja za svoj dobrovoljni doprinos.

Volonteri i volonterke uistinu su naše blago i bez njih, ništa od ovoga ne bi imalo smisla ni značaja. Hvala od srca svim volonterima i volonterkama!

Pripremila: Ivana Radić